SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bazovo-jablkové želé s broskyňami

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Lahodná chuť želé s kúskami broskýň, to je tá pravá letná pochúťka. Pripravte si želé aj Vy s Pektínom Dr. Oetker. Je to také jednoduché.

asi 5 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Prísady:

250 g broskyne (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
300 ml sirup bazový (domáci alebo kupovaný)
450 ml jablková šťava 100%
0,5 balíčky Pektín Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca. Pridáme bazový sirup, jablkovú šťavu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 268 kJ
64 kcal
134 kJ
32 kcal
Tuk 0.19 g 0.10 g
Uhľohydrát 16.22 g 8.03 g
Bielkoviny 0.47 g 0.23 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.