SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bazovo-jablkové želé s broskyňami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Lahodná chuť želé s kúskami broskýň, to je tá pravá letná pochúťka. Pripravte si želé aj Vy s Pektínom Dr. Oetker. Je to také jednoduché.

asi 5 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Prísady:

250 g broskyne (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
300 ml sirup bazový (domáci alebo kupovaný)
450 ml jablková šťava 100%
0,5 balíčky Pektín Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu želé vložíme broskyne do hrnca. Pridáme bazový sirup, jablkovú šťavu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Bazovo-jablkové želé s broskyňami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 268kJ
64kcal
134kJ
32kcal
Tuk 0.19g 0.10g
Uhľohydrát 16.22g 8.03g
Bielkoviny 0.47g 0.23g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.