SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bazový sirup klasický

(0)
3 5 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Vyskúšaný recept Dr. Oetker na prípravu klasického bazového sirupu z kvetov bazy čiernej.

asi 4 litre

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Bazový sirup klasický

Prísady:

40 ks kvety bazy čiernej
0,5 balíčky Kyselina citrónová Dr. Oetker
3 l voda prevarená
3 kg cukor krupicový alebo kryštálový
1 balíček Pomôcka na konzervovanie Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Bazové kvety opláchneme vodou a vložíme najlepšie do trojlitrového zaváracieho pohára alebo do vyššieho hrnca.

2

Kyselinu citrónovú rozmiešame v prevarenej vlažnej vode a nalejeme na kvety. Pohár alebo hrniec prikryjeme a kvety v náleve necháme 48 hodín uležat.

3

Šťavu precedíme cez sitko, pridáme cukor, pomôcku na konzervovanie, dobre rozmiešame a necháme rozpustit.

4

Šťavu plníme do čistých fliaš, dobre uzavrieme.

Nutričné hodnoty na recept Bazový sirup klasický

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 12586 kJ
3006 kcal
833 kJ
199 kcal
Tuk 0.10 g 0.01 g
Uhľohydrát 2.36 g 0.16 g
Bielkoviny 0.24 g 0.02 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.