Flag

BB torta bez pečenia

12 porcií
Jednoduché
120
Jednoduchá nepečená torta, svieža vďaka jogurtu, plná kakaovej chuti vďaka BB pudingu kakaovému Dr. Oetker. Vyskúšajte!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto šľahačkovej smotany môžeme použiť aj Šľahačku v prášku Dr. Oetker v prášku, ktorú si pripravíme s 300 ml mlieka.
Náš tip
Sušienky môžeme rozdrviť pomocou váľka. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, uzavrieme a váľkom rozdrvíme.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na sušienkový základ
200 gsušienky anízové (napr. Marina)
100 gmaslo rozpustené
Na krém
1000 mlmlieko
1 balenieBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
200 gcukor
300 gjogurt grécky
1 baleniePoleva tmavá Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 baleniePoleva tmavá Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balenieSmeta-fix Dr. Oetker
60 gcukor práškový
30 gHolandské kakao Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

BB puding uvaríme z celého balenia podľa návodu na obale, ale s 1000 ml mlieka a s 200 g cukru. Hotový puding prekryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia úplne dotýkala pudingu a necháme vychladnúť (zabránime tak vytvoreniu šupky na povrchu).

2

V mixéri rozdrvíme sušienky najemno, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vsypeme sušienkovú zmes, utlačíme dnom pohára a vložíme do chladničky asi na 30 minút.

3

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a necháme trochu schladnúť. Vychladený puding prešľaháme elektrickým ručným šľahačom a postupne doň primiešavame (vareškou) jogurt. Na záver pridáme vlažnú rozpustenú polevu a dôkladne premiešame. Krém rozotrieme na sušienkový korpus. Rozpustíme druhú polevu podľa návodu na obale, polejeme povrch torty a vložíme do chladničky.

4

Zo šľahačkovej smotany, cukru a Smeta-fixu vyšľaháme tuhú šľahačku a rozotrieme na povrch torty. Na záver poprášime kakaom a odložíme do chladničky as poň na 2 hodiny. Tortu krájame čistým nožom, ktorý očistíme po každom reze papierovou utierkou.

Náš tip

  • Namiesto šľahačkovej smotany môžeme použiť aj Šľahačku v prášku Dr. Oetker v prášku, ktorú si pripravíme s 300 ml mlieka.
  • Sušienky môžeme rozdrviť pomocou váľka. Sušienky vložíme do igelitového vrecka, uzavrieme a váľkom rozdrvíme.