Flag

Bezlepkové trasené jahodové rezy s Gustinom

24 porcií
Jednoduché
60
bezgluténové osviežujúce rezy
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gkukuričná múka hladká
100 gryžová múka
70 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksvajce
125 mlolej
125 mlmlieko
Na náplň
2 kskompót jahodový (hmotnosť 820 g)
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkyCrème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 zarovnaná PLcukor
Zdobenie tmavé Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Zdobenie tmavé Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky so škrobom, kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom 3 l kompóty aj so šťavou. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme puding bez varenia a Smeta-fix. Misu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne pretrepeme (celkovo 15 – 30 sekúnd), aby sa všetky prísady dobre premiešali. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou, aby sme suché prísady odstránili z okraja misy a vmiešali do náplne. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobenie smotanu s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku rozotrieme na povrch náplne a uhladíme. Povrch posypeme tmavým zdobením a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však do druhého dňa.