SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bezlepkové trasené jahodové rezy s Gustinom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

bezgluténové osviežujúce rezy

24 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Bezlepkové trasené jahodové rezy s Gustinom

Na cesto:

150 g kukuričná múka hladká
100 g ryžová múka
70 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 vajce
125 ml olej
125 ml mlieko

Na náplň:

2 ks kompót jahodový (hmotnosť 820 g)
250 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Crème Olé aróma vanilka Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobenie:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
2 zarovnaná PL cukor
Zdobenie tmavé Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky so škrobom, kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 20 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vlejeme do uzatvárateľnej nádoby s objemom 3 l kompóty aj so šťavou. Prilejeme smotanu na šľahanie, pridáme puding bez varenia a Smeta-fix. Misu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne pretrepeme (celkovo 15 – 30 sekúnd), aby sa všetky prísady dobre premiešali. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou, aby sme suché prísady odstránili z okraja misy a vmiešali do náplne. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobenie smotanu s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku rozotrieme na povrch náplne a uhladíme. Povrch posypeme tmavým zdobením a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však do druhého dňa.

Nutričné hodnoty na recept Bezlepkové trasené jahodové rezy s Gustinom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1168kJ
279kcal
1034kJ
247kcal
Tuk 16.58g 14.68g
Uhľohydrát 29.39g 26.01g
Bielkoviny 3.13g 2.77g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.