SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bielková kávová roláda

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Nadýchanej bielkovej roláde s Prírodným kakaom Dr. Oetker neodoláte.

1 roláda

stredná obťažnosť 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Bielková kávová roláda

Na cesto:

6 ks bielok
320 g cukor práškový preosiaty
30 g mandle mleté
20 g Prírodné kakao Dr. Oetker

Na náplň:

250 g tvaroh tučný
250 ml smotana na šľahanie (33%)
2 zarovnané PL cukor práškový
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnané KL instantná káva rozpustená v 1 KL horúcej vody

Na poprášenie:

1 zarovnaná PL Prírodné kakao Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s postupným pridávaním cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zľahka vmiešame mandle zmiešané s kakaom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Plynová rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 25 minút

2

Upečené cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť na papieri na pečenie.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme tvaroh so smotanou, cukrom a pastou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Nakoniec vmiešame kávu. Cesto preklopíme na nový papier na pečenie, prilepený papier stiahneme a na spodnú vrstvu nanesieme krém. Opatrne zavinieme a utesníme papierom na pečenie, prípadne potravinovou fóliou. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

4

Pred podávaním poprášime kakaom.

Nutričné hodnoty na recept Bielková kávová roláda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 11769 kJ
2811 kcal
1227 kJ
293 kcal
Tuk 130.39 g 13.57 g
Sacharidy 27.96 g 2.91 g
Bielkoviny 50.97 g 5.30 g