SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pestré guľôčky

24 ks

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

Na cesto:

60 g maslo zmäknuté alebo margarín
25 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 KL Aróma rumová Dr. Oetker
1 PL mlieko
125 g múka hladká
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

150 g Marcipán Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balenie Guľôčky dúhové Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

valček na cesto
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.

2

Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 13 Minút

3

Guľôčky necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.

Nutričné hodnoty na recept Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 448 kJ
107 kcal
1947 kJ
465 kcal
Tuk 5.27 g 22.91 g
Sacharidy 12.22 g 53.14 g
Bielkoviny 0.77 g 3.35 g