SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Broskyňovo-tvarohové rezy

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

osviežujúci letný zákusok

asi 12 ks

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Broskyňovo-tvarohové rezy

Na cesto:

200 g cukor práškový
4 ks žĺtok
8 - 10 PL voda vlažná
250 g múka hrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ks bielok

Na náplň:

1 balíček Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
50 ml voda
3 PL rum
500 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný mäkký
2 PL mlieko
1 PL cukor
400 g kompót broskyňový alebo čerstvé broskyne

Na ozdobenie:

broskyne alebo marhule nakrájané na kúsky
hoblinky z čokolády

preparation

príprava

1

Na cesto ušľaháme v mise žĺtky s cukrom, pridáme vlažnú vodu a šľaháme do peny. Pomaly prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy vyloženého papierom na pečenie a dáme piecť.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Po vychladnutí korpus pozdĺžne rozkrojíme na dva tenké pláty a otočíme vrchnou a spodnou časťou dovnútra (smerom k náplni).

3

Plnka

Želatínu necháme napučať vo vode s rumom. Tvaroh rozšľaháme s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom, a potom dôkladne vmiešame ušľahanú šľahačku. Namočenú želatínu rozohrejeme vo vodnom kúpeli (nesmie sa variť). Želatínu necháme trocha vychladnúť, a potom ju dôkladne vmiešame do tvarohovo-šľahačkovej zmesi.

4

Asi 4 PL náplne odložíme bokom a do zvyšku vmiešame broskyne nakrájané na drobné kúsky. Náplň rozotrieme na plát korpusu a prikryjeme druhým plátom. Trocha pritlačíme vrchný korpus na krém.

5

Náplň, ktorú sme odložili rozotrieme na hornú stranu múčnika. Ozdobíme v radoch kúskami ovocia a posypeme hoblinkami čokolády. Necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.

Nutričné hodnoty na recept Broskyňovo-tvarohové rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1440 kJ
344 kcal
879 kJ
210 kcal
Tuk 14.89 g 9.08 g
Uhľohydrát 29.00 g 17.68 g
Bielkoviny 5.99 g 3.65 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.