na recept Cartoon Cake
7 ks | Bielok |
7 ks | Žltok |
90 g | cukor trstinový |
1 balíček | Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker |
1 PL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
200 g | múka polohrubá |
1 ks | banán |
450 ml | mlieko |
1,5 balenia | Dr. Oetker Puding aróma Vanilka |
3 PL | cukor |
350 g | maslo zmäknuté |
80 g | cukor práškový |
1 ks | banán |
3 balenia | Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker |
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker | |
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker | |
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker | |
1 PL | Čierné kakao Dr. Oetker |
cukor práškový | |
Srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker | |
6 ks | kandizované čerešne |
elektrický ručný šľahač | |
ponorný mixér | |
tortová forma (ø 16 cm) | |
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou |
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov šľahačom tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, kôrou a pastou šľahačom asi 8 minút do peny. Pridáme múku, sneh z bielkov a rozmixovaný banán a zľahka vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 120 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Doba pečenia: asi 50 minút
Korpus necháme vychladnúť. Odstránime formu a korpus trikrát pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu krému uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru hustý puding. Odstavíme, zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom dohladka. Postupne zašľahávame vychladnutý puding. (Dajte pozor, aby mali maslo aj puding pri príprave približne rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil.) Krém naplníme do cukrárskeho vrecka.
Banán nakrájame na plátky a rozdelíme na tri kôpky.
Na podnos položíme prvý plát korpusu. Vreckom naň rovnomerne nanesieme časť krému. Na krém poukladáme prvú časť plátkov banánu. Banán zľahka prikryjeme krémom, prikryjeme druhým plátom korpusu a jemne pritlačíme. Opäť nanesieme krém a plátky banánu a prikryjeme tretím plátom korpusu. Zopakujeme to aj tretíkrát a všetko zakryjeme posledným plátom korpusu. Tortu opatrne zarovnáme, aby bola po stranách aj navrchu rovná, a odložíme na 15 minút do chladničky. Tam mierne stuhne a bude držať tvar.
Cukrárske vrecko naplníme zvyšným krémom a vychladenú tortu ním pokryjeme po bokoch aj navrchu. Uhladíme stierkou a tortu odložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.
Dobre stuhnutú tortu stierkou pekne uhladíme. Čím hladšia bude, tým lepšie sa nám bude poťahovať fondánom.
Na ozdobenie zafarbíme fondán farbami: 2 balíčky žltou, 1 balíček väčšiu časť ružovú a menšiu časť čiernu. Pri poslednom fondáne si nechajte kúsok nezafarbený, použijete ho na prípravu detailu odleskov. Zafarbené hmoty vložíme do mikroténového vrecka, aby neoschli, a vždy vyberieme len tú, s ktorou budeme pracovať.
Ako s prvým budeme pracovať so žltým fondánom. Pracovnú plochu zľahka pocukrujeme práškovým cukrom a fondán na nej vyvaľkáme do kruhového tvaru s hrúbkou približne 2 – 3 mm. Vyvaľkaný plát položíme na tortu a zhora nadol uhladíme (najskôr uhladíme vrchnú časť torty a potom zhora nadol bočné strany). Nadbytočný fondán na spodnej časti torty odrežeme nožom.
Teraz pomocou fondánu vytvoríme efekt stekanej polevy. Na to použijeme ružový fondán. Ten vyvaľkáme rovnako ako v predošlom kroku. Do stredu si naznačíme kruh s priemerom torty a okolo tohto kruhu vlnky, ktoré povykrajujeme.
Vrchnú časť torty pomocou štetca zľahka zvlhčíme vodou. Položíme na ňu fondán a navrchu uhladíme. Vlnky necháme visieť po stranách torty. Zospodu ich jemne navlhčíme a pritlačíme k torte. Opäť uhladíme.
Čokoládovými srdiečkami ozdobíme žltú časť torty. Opäť ich pripevníme navlhčením plochy srdiečka.
Krémom na povrchu torty vytvoríme pusinky a poukladáme kandizované čerešne.
Nakoniec vytvoríme kontúry torty. Čierny fondán vyvaľkáme na dlhého tenkého hada, ktorého prichytíme ku kraju „stekanej polevy“, na hranu srdiečok a z pohľadovej strany kandizovaných čerešní. Bielym fondánom potom vytvoríme odlesky čerešničiek.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
2638
kJ
630 kcal |
1403
kJ
335 kcal |
Tuk | 30.28 g | 16.11 g |
Sacharidy | 77.02 g | 40.97 g |
Bielkoviny | 5.39 g | 2.87 g |
Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.
Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.
Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.
Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.
Taktiež využívame technologických poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie
Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.
Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie