Flag

Čokoládová torta s malinami

asi 8 porcií
Jednoduché
60
Čokoládovú tortu je možné pripraviť aj bez múky. Vyskúšajte tú našu a polejte ju Polevou de Luxe extra tmavou Dr. Oetker pre extra porciu čokolády.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto Holandského kakaa Dr. Oetker môžeme v recepte použiť Prírodné kakao Dr. Oetker alebo Tmavý karob Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
15 ksdatle sušené bez kôstok
1 ksbanán veľký
3 ksvajce
4 PLkokosový olej rozpustený
3 PLinstantná káva
75 gmandle mleté
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 baleniePoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
125 gmaliny
Okrem toho potrebujeme
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
tortová forma (ø 20 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise pomocou ponorného mixéra rozmixujeme datle a banán dohladka. Pridáme vajcia, olej a kávu zmiešanú s mandľami, kakaom a kypriacim práškom a šľahačom vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a papierom na pečenie vyloženej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a povrch korpusu potrieme. Dozdobíme malinami a odložíme do chladničky stuhnúť.

Náš tip

  • Namiesto Holandského kakaa Dr. Oetker môžeme v recepte použiť Prírodné kakao Dr. Oetker alebo Tmavý karob Dr. Oetker.