Flag

Cukrárske kokosky

asi 60 ks
Stredne náročné
80
Klasické cukrárske kokosky, ktoré si môžete pripraviť aj doma.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do lineckého cesta môžeme pre lepšiu chuť pridať Finesse citrónovú kôru Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksžltok
125 gmaslo zmäknuté
2 PLmlieko
Na kokosky
4 ksbielok
160 gcukor práškový
460 gkokos strúhaný
Na krém
0,5 baleniaZlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
200 mlmlieko
125 gmaslo zmäknuté
30 gcukor práškový
1 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
150 gríbezľový džem
Na polevu
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
formička na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 5 cm)
2plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky, maslo a mlieko. Ručne vypracujeme na hladké cesto.  Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a odložíme asi na 30 minút do chladničky.  Na pomúčenej pracovnej ploche cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.  Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Kolieska necháme vychladnúť.

3

Na prípravu kokosiek v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh, ku ktorému postupne pridávame cukor.  Opatrne vmiešame kokos.  Na plechu vyloženom papierom na pečenie pomocou dvoch lyžičiek vytvoríme kôpky. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

4

Kokosky necháme vychladnúť.

5

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a kakaom do peny a postupne zašľahávame Zlatý klas elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krém naplníme do vrecka a nastriekame ho po obvode koliesok. Do stredu nanesieme džem a priklopíme kokoskou. Odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.

6

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a kolieska do nej namáčame až po kokosky. Necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Do lineckého cesta môžeme pre lepšiu chuť pridať Finesse citrónovú kôru Dr. Oetker.