Flag

Dezert s karamelom

asi 4 porcie
Stredne náročné
70
Slávnostný dezert pre sviatočné okamihy ľahko pripravíte s produktmi Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na 1. vrstvu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
30 gmaslové sušienky
Na 2. vrstvu
1jablko väčšie
1hruška väčšia
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 PLcitrónová šťava
1 PLcukor práškový
Na 3. vrstvu
250 gtvaroh odtučnený krémový
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
30 gcukor práškový
1 balenieVEGA Gél Dr. Oetker
150 mlvoda
Na ozdobenie
Topping karamelový Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
4dezertné poháre vyššie rovné
elektrický ručný šľahač
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Topping karamelový Dr. Oetker
1

Na 1. vrstvu rozpustíme polevu podľa návodu na obale a vmiešame do nej
v kastróliku zohriatu smotanu a nalámané sušienky. Zmes rozdelíme rovnomerne na dno pohárov.

2

Na 2. vrstvu olúpeme jablko a hrušku a nakrájame ich na malé kúsky. Vložíme
do misky a vmiešame pastu a citrónovú šťavu. V kastróliku rozpustíme cukor
na karamel. Odstavíme zo sporáka, vmiešame kúsky ovocia a nanesieme
do pohárov na čokoládovú vrstvu.

3

Na 3. vrstvu v mise šľahačom na strednom stupni vyšľaháme tvaroh so smotanou dohladka. Pridáme cukor a krátko vyšľaháme. VEGA Gél pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Potom nanesieme do pohárov na vrstvu ovocia a uhladíme. Odložíme na 30 minút do chladničky.

4

Pred podávaním ozdobíme karamelovým toppingom.