Na prípravu náplne kadaif nakrájame na malé kúsky a na masle ho opražíme dozlatista. Odložíme a necháme vychladnúť. Potom ho prenesieme do misy. Pridáme pistáciový krém a pastu a vymiešame na hladkú hmotu.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Piškóty postupne namáčame v mlieku a poukladáme ich na dno plechu.
V mise vyšľaháme zmes s mliekom mixérom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a vyšľaháme dohladka. Približne 1/3 krému nanesieme na piškóty a uhladíme. Na krém rovnomerne rozotrieme náplň a zakryjeme zvyšným krémom. Uložíme približne na hodinu do chladničky.
Čokoládovú polevu nasekajte na malé kúsky. Smotanu na šľahanie priveďte v hrnci krátko do varu, odstavte zo sporáka a rozpustite v nej nasekanú čokoládu. Polevu lyžicou rozotrite na vrch tiramisu a posypte pistáciami.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty