Flag

Domáce rezance s makom

asi 4 porcie
Jednoduché
35
Viete, že mak má vysoký obsah vlákniny, vápnika, železa a je zdrojom bielkovín? Je to superpotravina.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Rezance si môžeme pripraviť do zásoby, ale musíme ich nechať dôkladne vyschnúť. Skladujeme v uzavretej dóze.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
240 gmúka hrubá
2 ksvajce
2 PLvoda
Na posypanie a poliatie
100 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
2 PLcukor práškový
100 gmaslo rozpustené
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
1

Z múky, vajec a vody vypracujeme hladké cesto.

2

Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vyvaľkáme pomocou váľka tenký plát. Plát nakrájame na ľubovoľne široké rezance. Rezance necháme ľahko preschnúť.

3

Vo väčšom hrnci privedieme vodu do varu. Vložíme rezance a asi 10 minút povaríme. Potom rezance scedíme cez sitko a necháme odkvapkať.

4

Rezance podávame posypané makom zmiešaným s cukrom a poliate rozpusteným maslom.

Náš tip

  • Rezance si môžeme pripraviť do zásoby, ale musíme ich nechať dôkladne vyschnúť. Skladujeme v uzavretej dóze.