Flag

Dúhové cupcakes

12 ks
Jednoduché
45
Pripravte si chutné čokoládové cupcakes s dúhovým krémom z Dr. Oetker Pudingu aróma Smotana-vanilka.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
100 gcukor trstinový
štipkasoľ
100 mlolej
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Vanilka
150 gorechy lieskové mleté, pražené
40 gHolandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
100 gčokoláda horká
Na krém
400 mlmlieko
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
250 gmaslo zmäknuté
3 zarovnané PLSalko
1 balenieFarba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Na ozdobenie
100 gkokos strúhaný
1 balenieZdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov) a papierové kočíčky
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s 3 oddelenými komorami
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Smotana-vanilka
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej, smotanu a vanilkové pudingové prášky zmiešané s orechmi, kakaom a kypriacim práškom a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni krátko vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Cesto nanesieme do košíčkov vložených do muffinovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Cupcakes necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému uvaríme smotanový puding s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamiešania ho necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo so sladeným mliekom a postupne pridávame vychladnutý puding a zmes vyšľaháme dohladka. Krém rozdelíme na tri časti a každú zafarbíme jednou z gélových farieb. Krémy nanesieme do cukrárskeho vrecka, každý do samostatnej komory a povrch cupcakes ozdobíme.

4

Posypeme strúhaným kokosom a cukrovým zdobením. Uložíme do chladničky stuhnúť.