SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Dunajské vlny

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Veľmi rýchlo pripravené cesto z Bábovky Dr. Oetker. Višne, Holandské kakao Dr. Oetker a Naturamyl puding Dr. Oetker je zaručená kombinácia.

24 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Dunajské vlny

Na cesto:

1 balenie Bábovky Dr. Oetker
350 ml voda
120 ml olej
2 PL Holandské kakao Dr. Oetker
700 g višne odkôstkované, čerstvé alebo zavárané

Na náplň:

1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
500 ml mlieko
3 PL cukor
250 g maslo zmäknuté
100 g cukor práškový
2 PL rum

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta pripravíme Bábovku podľa návodu na obale. Do polovice cesta vmiešame kakao. Svetlé cesto vylejeme na plech a kakaové cesto nalejeme na svetlé cesto. Nakoniec na cesto naukladáme višne, ktoré zľahka zatlačíme do cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 - 30 Minút

2

Na prípravu náplne pripravíme puding podľa návodu na obale s mliekom a cukrom. Varíme, kým je z neho hustý krém, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny s práškovým cukrom a rumom. Do maslovej zmesi vmiešame po lyžičkách vychladnutý pudingový krém.

3

Pripravenú náplň natrieme na upečené vychladnuté cesto s višňami.

4

Môžeme posypať strúhanými vlašskými orechmi.

Nutričné hodnoty na recept Dunajské vlny

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 976 kJ
233 kcal
867 kJ
207 kcal
Tuk 15.55 g 13.76 g
Sacharidy 18.17 g 16.08 g
Bielkoviny 2.20 g 1.95 g