SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Dvojfarebný tvarohový veniec

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

k nedeľnému čaju

asi 12 ks

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Dvojfarebný tvarohový veniec

Na cesto:

200 g múka hladká
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
1 vajce
100 g maslo zmäknuté alebo margarín

Na náplň:

150 g maslo
750 g tvaroh nízkotučný
200 g cukor
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 vajce
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva svetlá Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma na veniec (Ø 26 cm)
papier na pečenie
nôž alebo škrabku

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta na doske zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce a maslo alebo margarín a ručne spracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme valec s dĺžkou asi 45 cm. Valec vložíme do vymastenej a vysypanej formy na veniec, cesto na okrajoch pritlačíme ku stenám formy po oboch stranách do výšky asi 5 cm.

2

Na náplň rozpustíme maslo a necháme trochu vychladnúť. V mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tvaroh, cukor, Zlatý klas (40 g), vajcia a citrónovú kôru dohladka. Nakoniec vmiešame rozpustené maslo. Asi 2/3 náplne nalejeme na cesto a zvyšok zmiešame s preosiatym kakaom. Tmavú náplň nanesieme na svetlú a pomocou vidličky špirálovitým pohybom obe vrstvy premiešame, aby vzniklo mramorovanie. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: asi 170 °C

Teplovzdušná rúra: asi 150 °C

Doba pečenia: 60 Minút

3

Veniec po vychladnutí uvoľníme ostrým nožom od okraja formy a vyklopíme na tortový podnos. Svetlú aj tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale. Polovicou svetlej polevy postriekame povrch venca. Zvyšok polevy spolu s tmavou striedavo nalejeme do vyššej vrstvy na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Po stuhnutí vytvoríme pomocou noža alebo škrabky hoblinky, ktorými dozdobíme veniec.

Nutričné hodnoty na recept Dvojfarebný tvarohový veniec

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2169kJ
518kcal
1290kJ
308kcal
Tuk 27.27g 16.23g
Uhľohydrát 49.60g 29.52g
Bielkoviny 17.62g 10.49g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.