Dvojfarebný tvarohový veniec

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

k nedeľnému čaju

asi 12 ks

stredná obťažnosť 30 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Dvojfarebný tvarohový veniec

Na cesto:

200 g múka hladká
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
1 ks vajce
100 g maslo zmäknuté alebo margarín

Na náplň:

150 g maslo
750 g tvaroh nízkotučný
200 g cukor
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 ks vajce
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva svetlá Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma na veniec (Ø 26 cm)
papier na pečenie
nôž alebo škrabku

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta na doske zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce a maslo alebo margarín a ručne spracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme valec s dĺžkou asi 45 cm. Valec vložíme do vymastenej a vysypanej formy na veniec, cesto na okrajoch pritlačíme ku stenám formy po oboch stranách do výšky asi 5 cm.

2

Na náplň rozpustíme maslo a necháme trochu vychladnúť. V mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni tvaroh, cukor, Zlatý klas (40 g), vajcia a citrónovú kôru dohladka. Nakoniec vmiešame rozpustené maslo. Asi 2/3 náplne nalejeme na cesto a zvyšok zmiešame s preosiatym kakaom. Tmavú náplň nanesieme na svetlú a pomocou vidličky špirálovitým pohybom obe vrstvy premiešame, aby vzniklo mramorovanie. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: asi 170 °C

Teplovzdušná rúra: asi 150 °C

Doba pečenia: 60 minút

3

Veniec po vychladnutí uvoľníme ostrým nožom od okraja formy a vyklopíme na tortový podnos. Svetlú aj tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale. Polovicou svetlej polevy postriekame povrch venca. Zvyšok polevy spolu s tmavou striedavo nalejeme do vyššej vrstvy na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Po stuhnutí vytvoríme pomocou noža alebo škrabky hoblinky, ktorými dozdobíme veniec.

Nutričné hodnoty na recept Dvojfarebný tvarohový veniec

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2169 kJ
518 kcal
1290 kJ
308 kcal
Tuk 27.27 g 16.23 g
Sacharidy 49.60 g 29.52 g
Bielkoviny 17.62 g 10.49 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie