SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Gaštanový cheesecake

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Just dare to cook.

12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Gaštanový cheesecake

Na cesto:

150 g múka hladká
štipka soľ
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
60 g cukor
125 g maslo zmäknuté

Na náplň:

200 g gaštanové pyré
250 g tvaroh polotučný jemný
125 g mascarpone
200 g smotana pochúťková
2 zarovnané PL cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
3 vajce

Na ozdobenie:

400 g smotana pochúťková
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, kakaom a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 7 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, mascarpone, pochúťkovou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom a Zlatým klasom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Potom pridáme vajce a ešte 1 minútu šľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu vložíme na plech s vyšším okrajom a do plechu nalejeme vodu tak, aby bola tortová forma do polovice ponorená. Teplotu v rúre znížime. Vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Doba pečenia: 60 Minút

4

Rúru vypneme, pootvoríme dvierka rúry a cheesecake necháme vo vyhriatej rúre ďalších 60 minút.

5

Cheesecake vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

6

Na ozdobenie zmiešame pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom a nanesieme na povrch cheesecake a uhladíme.

Nutričné hodnoty na recept Gaštanový cheesecake

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1750 kJ
418 kcal
909 kJ
217 kcal
Tuk 17.63 g 9.18 g
Sacharidy 33.35 g 17.37 g
Bielkoviny 16.41 g 8.55 g