SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Gaštanový cheesecake

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Just dare to cook.

12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Gaštanový cheesecake

Na cesto:

150 g múka hladká
štipka soľ
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
60 g cukor
125 g maslo zmäknuté

Na náplň:

200 g gaštanové pyré
250 g tvaroh polotučný jemný
125 g mascarpone
200 g smotana pochúťková
2 zarovnané PL cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
3 vajce

Na ozdobenie:

400 g smotana pochúťková
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so soľou, kakaom a cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 7 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme gaštanové pyré s tvarohom, mascarpone, pochúťkovou smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom a Zlatým klasom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Potom pridáme vajce a ešte 1 minútu šľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Formu vložíme na plech s vyšším okrajom a do plechu nalejeme vodu tak, aby bola tortová forma do polovice ponorená. Teplotu v rúre znížime. Vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Doba pečenia: 60 Minút

4

Rúru vypneme, pootvoríme dvierka rúry a cheesecake necháme vo vyhriatej rúre ďalších 60 minút.

5

Cheesecake vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

6

Na ozdobenie zmiešame pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom a nanesieme na povrch cheesecake a uhladíme.

Nutričné hodnoty na recept Gaštanový cheesecake

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1750kJ
418kcal
909kJ
217kcal
Tuk 17.63g 9.18g
Uhľohydrát 33.35g 17.37g
Bielkoviny 16.41g 8.55g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.