Flag

Grilovaná hruška na vanilkovom lôžku so šľahačkou

4 porcie
Stredne náročné
30
Klasická chuť Dr. Oetker Pudingu aróma Vanilka prepojená s chuťou Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker a sladké hrušky vás prekvapí.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto smotany môžeme ozdobiť hustým bielym jogurtom alebo mascarpone.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na omáčku
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
2 zarovnaná PLcukor
500 mlmlieko plnotučné
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2hrušky pevná
2 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1 KLškorica mletá
1 kslimetka
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 zarovnané KLcukor
Ešte potrebujeme
zapekacia misa 4x
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1

Puding s cukrom rozmiešame v mlieku a uvaríme podľa návodu na obale, ku koncu varenia pridáme vanilkovú pastu a dôkladne premiešame. Nalejeme do zapekacích mištičiek.

2

Hrušky so šupkou umyjeme a osušíme, rozkrojíme na polovice, odstránime jadrovník a každú polovicu položíme do jednej mištičky na puding šupkou nadol. Celé posypeme karamelovým cukrom a škoricou a pokvapkáme limetkou.

3

Grilujeme na grile v rúre alebo na vonkajšom grile, kým hruška zmäkne a cukor sa krásne skaramelizuje.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Smotanu s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

5

Mištičky vyberieme z grilu, necháme krátko vychladnúť a podávame ešte teplé s kopčekom vyšľahanej smotany.

Náš tip

  • Namiesto smotany môžeme ozdobiť hustým bielym jogurtom alebo mascarpone.