SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Grilovaná hruška na vanilkovom lôžku so šľahačkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Klasická chuť vanilkového pudingu Dr. Oetker prepojená s chuťou Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker a sladké hrušky vás prekvapí.

4 porcie

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Grilovaná hruška na vanilkovom lôžku so šľahačkou

Na omáčku:

1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
2 PL cukor  
500 ml mlieko plnotučné
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
2 hrušky pevná
2 balíčky Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
1 KL škorica mletá
1 ks limetka

Na ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 KL cukor  

Na ozdobenie:

Ešte potrebujeme:

zapekacia misa 4x

preparation

príprava

1

Puding s cukrom rozmiešame v mlieku a uvaríme podľa návodu na obale, ku koncu varenia pridáme vanilkovú pastu a dôkladne premiešame. Nalejeme do zapekacích mištičiek.

2

Hrušky so šupkou umyjeme a osušíme, rozkrojíme na polovice, odstránime jadrovník a každú polovicu položíme do jednej mištičky na puding šupkou nadol. Celé posypeme karamelovým cukrom a škoricou a pokvapkáme limetkou.

3

Grilujeme na grile v rúre alebo na vonkajšom grile, kým hruška zmäkne a cukor sa krásne skaramelizuje.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 20 Minutes

4

Smotanu s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

5

Mištičky vyberieme z grilu, necháme krátko vychladnúť a podávame ešte teplé s kopčekom vyšľahanej smotany.

Nutričné hodnoty na recept Grilovaná hruška na vanilkovom lôžku so šľahačkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1465kJ
350kcal
544kJ
130kcal
Tuk 0g 0g
Uhľohydrát 0g 0g
Bielkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.