SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Hruškové pyré s vanilkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

jesenná úroda v pohári

asi 5 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Hruškové pyré s vanilkou

Prísady:

1 kg hrušky (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
1 balenie Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukor

preparation

príprava

1

Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Hruškové pyré s vanilkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1570kJ
375kcal
532kJ
127kcal
Tuk 0.67g 0.23g
Uhľohydrát 98.29g 33.32g
Bielkoviny 0.91g 0.31g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.