Flag

Hruškové pyré s vanilkou

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Jesenné úroda uchovaná v pohári vo vašej špajzi.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kghrušky (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
1 balenieVanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 gcukor
2 zarovnané KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
5 kspoháre s viečkami
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Ak sú hrušky veľmi tvrdé, krátko ich povaríme s 200 ml vody a potom rozmixujeme.