SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Hruškové pyré s vanilkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

jesenná úroda v pohári

asi 5 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Hruškové pyré s vanilkou

Prísady:

1 kg hrušky (olúpané a nakrájané na malé kúsky)
1 balenie Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
šťava z 1 citróna
1 balíček Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 g cukor

preparation

príprava

1

Na prípravu pyré vložíme do väčšieho hrnca kúsky hrušiek a rozmixujeme ich ponorným mixérom. Vanilkový struk po dĺžke rozkrojíme a vložíme do hrnca. Pridáme šťavu z citróna.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného pyré. Ak je pyré po vychladnutí málo tuhé, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Odoberieme struk a prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Hruškové pyré s vanilkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1570 kJ
375 kcal
532 kJ
127 kcal
Tuk 0.67 g 0.23 g
Uhľohydrát 98.29 g 33.32 g
Bielkoviny 0.91 g 0.31 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.