SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Hruškovo-jablkový džem s karamelom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

S Pektínom Dr. Oetker si môžete pripraviť tento nevšedný džem, ale aj mnoho ďalších ovocných pochúťok. Želírovanie s Dr. Oetker je také jednoduché.

6 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Hruškovo-jablkový džem s karamelom

Prísady:

500 g hrušky (čistá hmotnosť)
350 g jablká (čistá hmotnosť)
500 g cukor
150 ml jablková šťava číra
1 balíček Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektín Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Hrušky a jablká olúpeme, najemno pokrájame a odvážime 500 g hrušiek a 350 g jabĺk. Vo veľkom hrnci zohrejeme 250 g cukru a na strednom ohni necháme skaramelizovať do zlatista. Hrniec odstavíme zo sporáka.

2

Ovocie, jablkovú šťavu a kyselinu citrónovú pridáme ku karamelu. ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker zmiešame s 2 PL cukru, pridáme do hrnca a všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 1 minútu. Pridáme zvyšný cukor, privedieme do varu, dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.

3

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

4

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

Nutričné hodnoty na recept Hruškovo-jablkový džem s karamelom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1712kJ
409kcal
670kJ
160kcal
Tuk 0.54g 0.21g
Uhľohydrát 104.74g 41.08g
Bielkoviny 0.61g 0.24g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.