Flag

Hruškový džem s čajom Rooibos

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
s trstinovým cukrom
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
900 ghrušky olúpané a nakrájané na malé kúsky
250 mlsilný čaj Rooibos (2 KL sypaného alebo 4 vrecúška)
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor trstinový
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca nakrájané hrušky, zalejeme ich čajom Rooibos a rozmixujeme tyčovým mixérom.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL trstinového cukru a pridáme ku zmesi. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.