Flag

Jablková Sacherova torta

asi 12 porcií
Jednoduché
100
Neodolateľná torta z Prírodného kakaa Dr. Oetker s vláčnym tmavým jablkovým cestom a Polevou tmavou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
40 gPrírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
1 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
300 gcukor
300 gjablká olúpané a nahrubo nastrúhané
3 ksvajce
100 gmaslo rozpustené
Na poliatie
150 gdžem marhuľový
2 baleniaPoleva tmavá Dr. Oetker
100 gmaslo
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
Na ozdobenie
smotana na šľahanie (33%)
1 PLPrírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, sódou a cukrom. Pridáme olúpané a nahrubo nastrúhané jablká, vajcia a maslo a vymiešame vareškou dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme a potrieme marhuľovým džemom. Priklopíme a povrch torty aj boky potrieme džemom.

3

Polevy pripravíme podľa návodu na obale. Nalijeme do misky a vmiešame maslo. Polejeme povrch aj boky torty a necháme stuhnúť.

4

Na zdobenie vyšľaháme smotanu do tuha. Dáme do cukrárskeho vrecka a tortu dozdobíme. Posypeme kakaom.