SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablková Sacherova torta

(0)
5 5 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Neodolateľná torta z Prírodného kakaa Dr. Oetker s vláčnym tmavým jablkovým cestom a Polevou tmavou Dr. Oetker.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablková Sacherova torta

Na cesto:

250 g múka hladká
40 g Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
1 KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
300 g cukor
300 g jablká olúpané a nahrubo nastrúhané
3 vajce
100 g maslo rozpustené

Na poliatie:

150 g džem marhuľový
2 balenia Poleva tmavá Dr. Oetker
100 g maslo

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

Na ozdobenie:

smotana na šľahanie (33%)
1 PL Prírodné kakao Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, sódou a cukrom. Pridáme olúpané a nahrubo nastrúhané jablká, vajcia a maslo a vymiešame vareškou dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme a potrieme marhuľovým džemom. Priklopíme a povrch torty aj boky potrieme džemom.

3

Polevy pripravíme podľa návodu na obale. Nalijeme do misky a vmiešame maslo. Polejeme povrch aj boky torty a necháme stuhnúť.

4

Na zdobenie vyšľaháme smotanu do tuha. Dáme do cukrárskeho vrecka a tortu dozdobíme. Posypeme kakaom.

Nutričné hodnoty na recept Jablková Sacherova torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1997kJ
477kcal
1470kJ
351kcal
Tuk 23.51g 17.29g
Uhľohydrát 60.45g 44.45g
Bielkoviny 5.65g 4.16g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.