SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablková torta s mascarpone

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Svieža torta s kakaovým cestom z Prírodného kakaa Dr. Oetker s príjemnou jablkovou náplňou s vanilkovým pudingom Naturamyl Dr. Oetker.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablková torta s mascarpone

Na cesto:

3 vajce
90 g cukor
3 PL olej
70 g múka hladká
20 g Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
1 KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
perníkové korenie štipka

Na náplň:

750 g jablká olúpané a nahrubo nastrúhané
100 g cukor
100 ml voda (na podliatie)
2 balíčky Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
200 ml voda

Na potretie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
250 g mascarpone

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kakaom, sódou a perníkovým korením a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne vložíme jablká do hrnca, posypeme cukrom, zalejeme vodou a povaríme asi 5 minút domäkka. Pudingový prášok vymiešame s vodou a prilejeme k jablkám. Povaríme asi 2 minúty a horúcu náplň nalejeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.

4

Na potretie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom, cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Potom krátko zašľaháme mascarpone, nanesieme na náplň a uhladíme. Odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Jablková torta s mascarpone

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1382 kJ
330 kcal
766 kJ
183 kcal
Tuk 14.06 g 7.81 g
Uhľohydrát 34.07 g 18.93 g
Bielkoviny 4.86 g 2.70 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.