SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jablková torta s mascarpone

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Jablková torta s mascarpone

Na cesto:

0,5 balenia Perník Dr. Oetker
200 ml voda
60 ml olej

Na náplň:

500 g jablká očistené (nakrájané na malé kúsky)
3 zarovnané KL citrónová šťava (z jedného citróna)
80 g cukor
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 ml voda

Na náplň:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 ml mlieko polotučné
70 g cukor
500 g mascarpone
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na prípravu Perníku s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu jablkovej náplne vložíme jablká do hrnca a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme cukor a škoricový cukor a krátko povaríme. Zlatý klas rozmiešame vo vode, nalejeme na jablkovú zmes a ešte asi 1 minútu povaríme. Náplň nanesieme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.

4

Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého Zlatého klasu pridáme mascarpone a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Vanilkovú náplň nanesieme na jablkovú náplň a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie, napríklad rôznymi ornamentmi z karamelu.

Nutričné hodnoty na recept Jablková torta s mascarpone

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1708kJ
408kcal
804kJ
192kcal
Tuk 0g 0g
Uhľohydrát 0g 0g
Bielkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.