SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodová torta

(0)
4 3 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jarné osvieženie

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodová torta

Na cesto:

2 vajce
1 - 2 PL voda horúca
50 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
80 g múka hladká
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na ozdobenie:

500 g jahody čerstvé, očistené
1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 - 3 zarovnané PL cukor

Na náplň:

1 balenie Želatína v plátkoch Dr. Oetker
4 - 5 PL voda
250 g tvaroh polotučný mäkký
150 g jogurt biely plnotučný
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
400 ml smotana na šľahanie (33%)

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s horúcou vodou elektrickým ručným šľahačom do peny. Za stáleho šľahania do vaječnej peny zašľaháme cukor zmiešaný s vanilínovým cukrom. Múku zmiešame s kypriacim práškom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do vaječnej peny. Cesto vylejeme na dno vymazanej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 20 Minút

2

Upečený korpus necháme vychladnúť.

3

Niekoľko jahôd rozrež narežeme na tenké plátky. Plátkami obložíme zvnútra okraje formy. Celé, malé jahody poukladáme na korpus do kruhu tak, aby stred zostal voľný. Zvyšné jahody nakrájame na plátky (na obloženie vrchnej strany).

4

Na prípravu náplne necháme želatínu napučať vo vode. Tvaroh rozmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a za stáleho miešania do úplného rozpustenia zahrievame (nevaríme!) . Do rozpustenej želatíny okamžite vmiešame asi 2 PL tvarohu zmesi a vlejeme späť k zvyšnému tvarohu. Zľahka vmiešame šľahačku.

5

Náplň najprv polievkovou lyžicou nalejeme medzi plátky jahôd pri okraji, aby nám nepadali a až k stene okraja, aby nepretieklo želé. Potom opatrne náplň natrieme na tortu a uhladíme. Tortou „buchneme" o stôl, aby sa náplň „usadila". Vrchnú stranu obložíme zvyšnými jahodami a odložíme do chladu.

6

Želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu a opäť najprv pri kraji nalejeme na jahody a po malom stuhnutí po celej obloženej ploche.

Nutričné hodnoty na recept Jahodová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1089 kJ
260 kcal
632 kJ
151 kcal
Tuk 13.45 g 7.82 g
Uhľohydrát 17.79 g 10.34 g
Bielkoviny 6.10 g 3.54 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.