SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodová torta zo Schwarzwaldu

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

luxusná pochúťka

asi 12 porcií

pre zkúsených 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodová torta zo Schwarzwaldu

Na cesto:

0.06 vajce
100 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
100 g múka hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
25 g Gustin bezgluténový Dr. Oetker
25 g Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

300 g jahody
50 g čokoláda mliečna
500 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 zarovnané PL cukor
2 zarovnané PL griotka

Na ozdobenie:

6 zarovnaných PL griotka
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
50 g čokoláda mliečna
350 g jahody

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kypriaci prášok, škrob a kakao a krátko vmiešame na najnižšom stupni do vaječnej peny. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Uvoľníme a odstránime okraj formy, korpus vyklopíme na kuchynskú mriežku, odstránime dno formy a necháme vychladnúť. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme a spodnú časť korpusu položíme na tortový podnos.

3

Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kocôčky. Čokoládu nasekáme na malé kúsky alebo vytvoríme hoblinky. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie, Smeta-fix, vanilínový cukor a cukor dotuha. Ručne krátko vmiešame griotku. Polovicu smotany zmiešame s čokoládou a do druhej polovice vmiešame kúsky jahôd.

4

Spodnú čas korpusu pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s jahodami. Položíme strednú časť korpusu, pokvapkáme 2 PL griotky a potrieme smotanovou náplňou s čokoládou. Zakryjeme poslednou časťou korpusu a pokvapkáme 2 PL griotky.

5

Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom dotuha. Potrieme povrch a okraje torty. Z čokolády vytvoríme hoblinky a obsypeme okraj torty. Jahody umyjeme, očistíme, nakrájame na plátky a tortu nimi ozdobíme.

Nutričné hodnoty na recept Jahodová torta zo Schwarzwaldu

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1771kJ
423kcal
980kJ
234kcal
Tuk 25.58g 14.13g
Uhľohydrát 34.39g 19.00g
Bielkoviny 8.40g 4.64g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.