Flag

Jahodovo-malinový džem

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
30
Sladkú chuť letného ovocia v každej lyžičke nájdete v tomto džeme s Pektínom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na prípravu džemu môžeme použiť aj mrazené ovocie, ktoré necháme vopred rozmraziť a použijeme aj vzniknutú šťavu.
Náš tip
Ak chceme džem bez semiačok, po rozmixovaní pyré prepasírujeme cez jemné sitko.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
600 gjahody
400 gmaliny
1/2 balíčkaPektín Dr. Oetker
500 gcukor
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Jahody umyjeme, očistíme a odvážime 600 g. Maliny preberieme a odvážime 400 g. Ovocie rozmixujeme na pyré. Poháre a viečka dôkladne opláchneme horúcou vodou.

2

Do hrnca vlejeme ovocné pyré, pridáme Pektín zmiešaný s 2 lyžicami cukru a za stáleho miešania privedieme zmes do varu a asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšný cukor a kyselinu citrónovú, opäť privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút. Vykonáme skúšku želírovania: 1 – 2 KL horúceho džemu kvapneme na tanierik a necháme vychladnúť. Ak džem nie je dostatočne tuhý, pridáme 1 – 2 zarovnané KL kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Odoberieme prípadnú penu a džem ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Na prípravu džemu môžeme použiť aj mrazené ovocie, ktoré necháme vopred rozmraziť a použijeme aj vzniknutú šťavu.
  • Ak chceme džem bez semiačok, po rozmixovaní pyré prepasírujeme cez jemné sitko.