SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodovo-rebarborový džem

(0)
4 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Lahodnej chuti jahôd v kombinácii s rebarborou nik neodolá. Pripravte si túto pochúťku aj Vy s Pektínom Dr. Oetker. Recept pripravila foodblogerka LaPetit.

5 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodovo-rebarborový džem

Prísady:

700 g jahody očistené
300 g rebarbora očistená
350 g cukor kryštálový
0,5 balíčky Pektín Dr. Oetker
1 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a rebarboru nakrájané na menšie kúsky a rozmixujeme ich tyčovým mixérom na pyré. Zmiešame ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker (10 g) s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridáme k jahodovej zmesi. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu a asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zbytok cukru a opäť privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme 5 minút.

3

Džem odstavíme a pridáme Kyselinu citrónovú Dr. Oetker.

4

Urobíme skúšku tuhnutia. Na tanierik kvapneme 1 - 2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame do džemu ešte 1 zarovnanú lyžičku kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

5

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Odporúčanie

Pre bezpečné uchovanie džemov a marmelád odporúčame po skončení varu pridať 1/2 balíčka Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker alebo džemy a marmelády sterilizovať.

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.