Flag

Jahodovo-rebarborový džem

5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
45
Lahodnej chuti jahôd v kombinácii s rebarborou nik neodolá. Pripravte si túto pochúťku aj Vy s Pektínom Dr. Oetker. Recept pripravila foodblogerka LaPetit.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na skúšku tuhnutia použijeme tanierik vopred vychladený v chladničke. Či džem tuhne tak zistíme skôr.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
700 gjahody očistené
300 grebarbora očistená
350 gcukor kryštálový
0,5 balíčkyPektín Dr. Oetker
1 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektín Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody a rebarboru nakrájané na menšie kúsky a rozmixujeme ich tyčovým mixérom na pyré. Zmiešame ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker (10 g) s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridáme k jahodovej zmesi. Zmes za stáleho miešania privedieme do varu a asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zbytok cukru a opäť privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme 5 minút.

3

Džem odstavíme a pridáme Kyselinu citrónovú Dr. Oetker.

4

Urobíme skúšku tuhnutia. Na tanierik kvapneme 1 - 2 lyžičky práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame do džemu ešte 1 zarovnanú lyžičku kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

5

Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Odporúčanie

Pre bezpečné uchovanie džemov a marmelád odporúčame po skončení varu pridať 1/2 balíčka Pomôcky na konzervovanie Dr. Oetker alebo džemy a marmelády sterilizovať.

Náš tip

  • Na skúšku tuhnutia použijeme tanierik vopred vychladený v chladničke. Či džem tuhne tak zistíme skôr.