Flag

Kakaové bábovôčky s pomarančom

asi 16 porcie
Stredne náročné
60
Super kakaové mini bábovôčky s Čiernym kakaom Dr. Oetker a lahodným krémom budú správnou voľbou pri akejkoľvek príležitosti.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksžltok
220 gcukor  
240 mlsmotana na šľahanie (33%)
140 mlolej
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
280 gmúka hladká
60 gorechy lieskové mleté
2 PLČierné kakao Dr. Oetker preosiaté
2 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 KLSóda bikarbóna 100g Dr. Oetker
1 KLškorica mletá
1,5 KLzázvor mletý, kardamóm, muškátový oriešok
šťava ze 2 pomarančov
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 ksbielok
Na krém
125 gsmotanový syr
4 PLČierné kakao Dr. Oetker preosiaté
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
4 PLcukor práškový
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
silikónová forma na mini bábovôčky
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker preosiaté
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna 100g Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker preosiaté
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme smotanu, olej a vanilkovú pastu. V druhej mise zmiešame múku s orechami, kakaom, kypriacim práškom, sódou a korením. Vmiešame do žĺtkovej peny. Nakoniec vmiešame šťavu s kôrou a z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozdelíme do vymastených formičiek. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Bábovôčky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme syr s kakaom. V inej mise vyšľaháme smotanu s cukrom dotuha. Šľahačku postupne vmiešame do kakaovej zmesi.  Krémom naplníme cukrárske vrecko a bábovôčky dozdobíme.