Flag

Kakaové čierne tortičky

asi 50 ks
Jednoduché
40
Obľúbené vianočné tortičky s lahodným krémom, teraz s Čiernym kakaom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Tortičky uchovávame v chlade.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
1 zarovnaná PLČierné kakao Dr. Oetker
30 gorechy vlašské mleté
75 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
130 gmaslo zmäknuté
1 ksžltok
Na krém
200 gmaslo zmäknuté
130 gcukor práškový
2 ksžltok
2 PLrum
Na ozdobeni
1 baleniePoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
asi 50orechy vlašské polovičiek
Okrem toho
formička na vykrajovanie okrúhla (ø 4 cm)
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, orechami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát a formičkou povykrajujeme kolieska. Kolieska rozložíme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Pečivo necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme cukor, žĺtky a rum a vyšľaháme dohladka. Krémom zlepíme vždy dve kolieska k sebe a odložíme do chladničky stuhnúť.

4

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a povrch koliesok v nej namočíme. Ihneď ozdobíme polovicou orechov a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Tortičky uchovávame v chlade.