SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Kanadský jablkový dezert

(0)
5 3 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

skvelý dezert

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Kanadský jablkový dezert

Na cesto:

0.1 vajce
9 PL múka polohrubá
7 PL cukor práškový
5 PL olej
3 PL voda
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 kg jablká
50 g Vanilkový cukor Dr. Oetker
50 g Škoricový cukor Dr. Oetker
3 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
750 ml voda
3 balíčky Šľahačka v prášku light Dr. Oetker
450 ml mlieko
3 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 hrnček voda
1 hrnček cukor kryštálový (na karamel)

preparation

príprava

1

Zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: 30 - 40 Minút

2

Jablká očistíme, postrúhame a dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme Zlatým klasom rozrobeným v ¾ l vody. Necháme vychladnúť.

3

Šľahačku vyšľaháme s cukrom, mliekom a smeta-fixom.

4

Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a na vrch rovnomerne rozotrieme šľahačku.

5

Na miernom plameni si upálime karamel z 1 hrnčeka kryštálového cukru a zalejeme 1 hrnčekom horúcej vody. Necháme rozpustiť karamel a trochu odpariť vodu, tak aby to malo hustotu riedkeho medu. Necháme chvíľu vychladnúť a „popíšeme“ vrch koláča.

Nutričné hodnoty na recept Kanadský jablkový dezert

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 733kJ
175kcal
318kJ
76kcal
Tuk 3.95g 1.71g
Uhľohydrát 35.10g 15.20g
Bielkoviny 2.85g 1.23g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.