SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Karamelová bábovka s mandľami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

bez múky

about 12 porcií

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Karamelová bábovka s mandľami

Na cesto:

4 ks žĺtok
50 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
4 PL olej
3 balíčky Originál puding karamelový Dr. Oetker
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ks bielok

Na poliatie:

50 g cukor  
100 ml voda
50 ml smotana na šľahanie (33%)
15 g maslo
štipka soľ  
1 KL citrónová šťava

Na posypanie:

50 g mandle
50 g sušienky (napr. Club)
1 PL maslo
50 g hrozienka
1 KL citrónová šťava

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: about 40 Minutes

2

Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu.

3

Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 KL citrónovej šťavy.

4

Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.

Nutričné hodnoty na recept Karamelová bábovka s mandľami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 473kJ
113kcal
800kJ
191kcal
Tuk 0g 0g
Uhľohydrát 0g 0g
Bielkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.