Flag

Kysnutá kvásková bábovka so sušenými slivkami

16 porcií
Stredne náročné
140
Nevšedná kysnutá bábovka so sušenými slivkami a brezovým cukrom, s Ražným kváskom Dr. Oetker a prevoňaná Citrónovou kôrou Finesse Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
60 gslivky sušené
2 PLrum
200 mlmlieko
100 gmaslo rozpustené
150 gciroková múka hladká
350 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
100 gbrezový cukor
2 balíčkyFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 ksvajce
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
60 gorechy vlašské nasekané
Na potretie a posypanie
60 gmaslo rozpustené
Okrem toho potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta slivky nakrájame na malé kúsky, namočíme ich do rumu a necháme asi hodinu macerovať. V kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo.  V mise zmiešame obe múky s droždím, kváskom, cukrom a citrónovou kôrou.  Pridáme vajcia, extrakt, maslo rozpustené v mlieku, slivky aj s rumom, orechy  a ručne vypracujeme dohladka.  Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 30 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Bábovku necháme vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme.

4

Teplú bábovku potrieme pomocou štetca alebo pierka rozpusteným maslom a necháme úplne vychladnúť.