SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Linecké kolieska so snehovým venčekom

(0)
5 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

krehká jednohubka

35 ks

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Linecké kolieska so snehovým venčekom

Na cesto:

400 g múka hladká
100 g cukor práškový
200 g maslo zmäknuté alebo margarín
1 vajce

Na bezé:

4 ks bielok
320 g cukor
1 polievková lyžica citrónová šťava

Na ozdobenie:

340 g kompót ananásový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíček Tortové želé žlté Dr. Oetker
250 ml šťava z kompótu (prípadne doplnená vodou)
1 zarovnaná PL cukor
polovica KL Aróma citrónová Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

formička na vykrajovanie v tvare kolieska (Ø 7 cm)
2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 5 mm. Formičkou povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 12 Minút

2

Kolieska necháme vychladnúť.

3

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a citrónovej šťavy elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme venčeky vo veľkosti koliesok. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 90 °C

Teplovzdušná rúra: 70 °C

Doba sušenia: 60 Minút

4

Venčeky necháme vychladnúť.

5

Na ozdobenie necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a ku koncu varenia pridáme arómu a kôru. Na kolieska poukladáme venčeky, do stredu vložíme ananás, na ktorý pomocou lyžice nanesieme želé a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Linecké kolieska so snehovým venčekom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 599kJ
143kcal
1197kJ
286kcal
Tuk 5.07g 10.14g
Uhľohydrát 20.03g 40.06g
Bielkoviny 1.71g 3.42g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.