SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Linecké kolieska so snehovým venčekom

(0)
5 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

krehká jednohubka

35 ks

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Linecké kolieska so snehovým venčekom

Na cesto:

400 g múka hladká
100 g cukor práškový
200 g maslo zmäknuté alebo margarín
1 vajce

Na bezé:

4 ks bielok
320 g cukor
1 polievková lyžica citrónová šťava

Na ozdobenie:

340 g kompót ananásový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balíček Tortové želé žlté Dr. Oetker
250 ml šťava z kompótu (prípadne doplnená vodou)
1 zarovnaná PL cukor
polovica KL Aróma citrónová Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

formička na vykrajovanie v tvare kolieska (Ø 7 cm)
2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 5 mm. Formičkou povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 12 Minút

2

Kolieska necháme vychladnúť.

3

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a citrónovej šťavy elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme venčeky vo veľkosti koliesok. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 90 °C

Teplovzdušná rúra: 70 °C

Doba sušenia: 60 Minút

4

Venčeky necháme vychladnúť.

5

Na ozdobenie necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a ku koncu varenia pridáme arómu a kôru. Na kolieska poukladáme venčeky, do stredu vložíme ananás, na ktorý pomocou lyžice nanesieme želé a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Linecké kolieska so snehovým venčekom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 599 kJ
143 kcal
1197 kJ
286 kcal
Tuk 5.07 g 10.14 g
Uhľohydrát 20.03 g 40.06 g
Bielkoviny 1.71 g 3.42 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.