Flag

Májový linecký koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
50
pre radosť z pečenia
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
160 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkaškorica
160 gmandle strúhané nelúpané
2 ksžltok
1 ksvajce
160 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Na náplň
300 gdžem jahodový (môžeme použiť ľubovoľný džem)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
valček na cesto
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, prášok do pečiva, práškový a vanilínový cukor, škoricu a mandle. Pridáme žĺtky, vajce, maslo alebo margarín a ručne spracujeme na hladké cesto.

2

Dve tretiny cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát (30 x 40 cm) a pomocou váľka prenesieme na vymastený plech na pečenie. Plát potrieme džemom. Zo zvyšku cesta utvoríme valčeky a poukladáme na džem do tvaru mriežky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Koláč necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.