Flag

Makovec s citrónovou polevou

asi 24 ks
Jednoduché
50
Na akúkoľvek príležitosť si pripravte makovec so 100 % Makom mletým v kombinácii s Polevou citrónovou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Makovec môžeme tiež poliať Tmavou polevou Dr. Oetker a posypať nasekanými orechami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
360 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
štipkasoľ
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
220 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 mlmlieko
100 mlolej
2 ksvajce
Na polevu a posypanie
2 balíčkyPoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
6 PLmlieko alebo voda
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, makom, soľou a cukrami. Pridáme mlieko, olej a vajcia a metličkou vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Polevy pripravíme s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale a nanesieme na makovec. Necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Makovec môžeme tiež poliať Tmavou polevou Dr. Oetker a posypať nasekanými orechami.