Malinová red velvet roláda

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Lahodnú a sviežu roládu s Bio kakaom Dr. Oetker pripravila Lucia Piterka, finalistka najsladšej súťaže na Slovensku.

1 roláda

stredná obťažnosť 30 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Malinová red velvet roláda

Na cesto:

4 ks vajce
200 g cukor
štipka soľ
70 ml olej
70 ml mlieko acidofilné
1 KL ocot
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
130 g múka hladká
1 KL Bio kakao Dr. Oetker
1 KL Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1 KL Čierné kakao Dr. Oetker

Na náplň:

400 g smotanový syr Philadelphia
250 ml smotana na šľahanie (33%)
170 g cukor práškový
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
20 g maliny lyofilizované
250 g maliny čerstvé

Na ozdobenie:

maliny čerstvé
mäta pieporná
pistácie sekané

Okrem toho potrebujeme:

plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s úzkou hladkou špičkou
ponorný mixér
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a soľou šľahačom do peny. Pridáme olej, mlieko, ocot, extrakt,  farbu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a bio kakaom.

2

Z cesta odoberieme asi 4 PL do misky a zafarbíme čiernym kakaom. Zafarbené cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme srdiečka a bodky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 5 minút

3

Ihneď nanesieme zvyšok cesta a opatrne rozotrieme po celom plechu. Vložíme do rúry a dopečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2.

Doba pečenia: asi 20 minút

4

Po upečení necháme plát asi 5 minút vychladnúť. Potom ho aj s papierom na pečenie zrolujeme a zakryjeme vlhkou utierkou.

5

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanový syr so smotanou a cukrom  šľahačom dotuha. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme lyofilizované maliny na prášok a preosejeme, aby sme zachytili jadierka. Prášok zašľaháme do náplne. Z plátu opatrne stiahneme papier, na ktorom sa piekol. Potrieme asi 2/3 náplne a poukladáme čerstvé maliny. Plát zrolujeme a stiahneme papierom na pečenie. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Zvyšnou náplňou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou.

6

Pred podávaním ozdobíme náplňou. Dozdobíme malinami, mätou a pistáciami.

Nutričné hodnoty na recept Malinová red velvet roláda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 19816 kJ
4733 kcal
1068 kJ
255 kcal
Tuk 214.80 g 11.59 g
Sacharidy 368.92 g 19.91 g
Bielkoviny 101.16 g 5.46 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.

Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Taktiež využívame technologických  poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie