Flag

Mandľový sen

asi 25 ks
Jednoduché
20
Dokonalé mandľové jednohubky, ktoré sa stanú obľúbeným vianočným pečivom.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na hmotu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
200 gmandľové plátky pražené
Na krém
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
150 gčokoláda biela
50 gčokoláda mliečna
2 KLAróma mandľová Dr. Oetker
80 gmargarín
3 PLčokoládový likér
Na poliatie a posypanie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
mandľové plátky
Ešte potrebujeme
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu hmoty polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Do polevy nasypeme mandľové rezančeky a dobre premiešame. Pomocou polievkovej lyžice nanesieme na papier na pečenie malé kôpky a necháme stuhnúť.

2

Na prípravu krému v kastróliku privedieme do varu smotanu. Odstavíme a nalámeme do nej čokolády. Miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom pridáme arómu a margarín a necháme za občasného miešania vychladnúť. Pridáme likér a metličkou vymiešame do peny. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a na mandľové kôpky nastriekame pusinky. Odložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.

3

Polevu pripravíme podľa návodu na obale, pusinky v nej namáčame a ihneď posypeme mandľovými plátkami. Necháme v chladničke stuhnúť.



Uchovávame v chladničke.