SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalá torta s mangom podľa originálneho receptu Mirky van Gils Slavíkovej.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

Na korpus:

2 ks žĺtok
16 g cukor
45 g maslo zmäknuté
50 g čokoláda horká rozpustená
60 g mandľová múka
2 ks bielok
štipka soľ
20 g cukor

Na želé:

15 plátky Želatína v plátkoch Dr. Oetker
500 g manga pyré
100 g cukor
150 ml voda

Na mousse:

6 plátky Želatína v plátkoch Dr. Oetker
125 ml mlieko
100 g cukor
4 ks žĺtok
150 g manga pyré
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

80 g čokoláda horká rozpustená
250 ml smotana na šľahanie (33%)
5 balíčkov Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1 zarovnané PL pistácie nasekané
0,5 balíčky Poleva svetlá Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (ø 26 cm)
tortová forma (ø 24 cm)
potravinárska fólia
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame čokoládu a mandľovú múku. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, soli a cukru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 7 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu želé necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mangové pyré povaríme s vodou a cukrom asi 10 minút. Odstavíme, pridáme plátky želatíny a dôkladne miešame do rozpustenia želatíny. Hmotu nalejeme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť a stuhnúť.

4

Na prípravu mousse necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mlieko s cukrom privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Do horúcej hmoty vmiešame plátky želatíny a miešame do rozpustenia. Hmotu precedíme cez sitko do misy, vmiešame mangové pyré a vanilkovú pastu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne ju vmiešame do vychladnutej hmoty.

5

Korpus vyberieme z formy a položíme na podnos. Želé vyklopíme, odstránime potravinársku fóliu a nanesieme na korpus. Okolo upevníme očistený okraj tortovej formy a na želé nanesieme mousse a uhladíme. Odložíme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.

6

Odstránime okraj formy. Z papiera na pečenie vystrihneme 80 cm dlhý a 6 cm široký pás. Potrieme ho rozpustenou čokoládou, umiestnime po celom obvode torty a odložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu s cukrami vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a naplníme ju do cukrárskeho vrecka. Povrch torty ozdobíme šľahačkou a posypeme pistáciami. Opatrne, aby sa čokoláda nepolámala, odstránime papier na pečenie. Povrch dozdobíme hoblinkami zo svetlej polevy.

Nutričné hodnoty na recept Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1788 kJ
427 kcal
992 kJ
237 kcal
Tuk 26.04 g 14.46 g
Uhľohydrát 43.41 g 24.12 g
Bielkoviny 3.94 g 2.19 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.