na recept Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej
2 ks | žĺtok |
16 g | cukor |
45 g | maslo zmäknuté |
50 g | čokoláda horká rozpustená |
60 g | mandľová múka |
2 ks | bielok |
štipka | soľ |
20 g | cukor |
15 plátky | Želatína v plátkoch Dr. Oetker |
500 g | manga pyré |
100 g | cukor |
150 ml | voda |
6 plátky | Želatína v plátkoch Dr. Oetker |
125 ml | mlieko |
100 g | cukor |
4 ks | žĺtok |
150 g | manga pyré |
1 KL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
250 ml | smotana na šľahanie (33%) |
80 g | čokoláda horká rozpustená |
250 ml | smotana na šľahanie (33%) |
5 balíčkov | Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker |
1 zarovnané PL | pistácie nasekané |
0,5 balíčky | Poleva svetlá Dr. Oetker |
elektrický ručný šľahač | |
tortová forma (ø 26 cm) | |
tortová forma (ø 24 cm) | |
potravinárska fólia | |
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou |
Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame čokoládu a mandľovú múku. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, soli a cukru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: 180 °C
Doba pečenia: asi 7 minút
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu želé necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mangové pyré povaríme s vodou a cukrom asi 10 minút. Odstavíme, pridáme plátky želatíny a dôkladne miešame do rozpustenia želatíny. Hmotu nalejeme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť a stuhnúť.
Na prípravu mousse necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mlieko s cukrom privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Do horúcej hmoty vmiešame plátky želatíny a miešame do rozpustenia. Hmotu precedíme cez sitko do misy, vmiešame mangové pyré a vanilkovú pastu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne ju vmiešame do vychladnutej hmoty.
Korpus vyberieme z formy a položíme na podnos. Želé vyklopíme, odstránime potravinársku fóliu a nanesieme na korpus. Okolo upevníme očistený okraj tortovej formy a na želé nanesieme mousse a uhladíme. Odložíme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.
Odstránime okraj formy. Z papiera na pečenie vystrihneme 80 cm dlhý a 6 cm široký pás. Potrieme ho rozpustenou čokoládou, umiestnime po celom obvode torty a odložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu s cukrami vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a naplníme ju do cukrárskeho vrecka. Povrch torty ozdobíme šľahačkou a posypeme pistáciami. Opatrne, aby sa čokoláda nepolámala, odstránime papier na pečenie. Povrch dozdobíme hoblinkami zo svetlej polevy.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1788
kJ
427 kcal |
992
kJ
237 kcal |
Tuk | 26.04 g | 14.46 g |
Sacharidy | 43.41 g | 24.12 g |
Bielkoviny | 3.94 g | 2.19 g |
Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.
Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.
Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.
Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.
Taktiež využívame technologických poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie
Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.
Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie