Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalá torta s mangom podľa originálneho receptu Mirky van Gils Slavíkovej.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 20 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

Na korpus:

2 ks žĺtok
16 g cukor
45 g maslo zmäknuté
50 g čokoláda horká rozpustená
60 g mandľová múka
2 ks bielok
štipka soľ
20 g cukor

Na želé:

15 plátky Želatína v plátkoch Dr. Oetker
500 g manga pyré
100 g cukor
150 ml voda

Na mousse:

6 plátky Želatína v plátkoch Dr. Oetker
125 ml mlieko
100 g cukor
4 ks žĺtok
150 g manga pyré
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

80 g čokoláda horká rozpustená
250 ml smotana na šľahanie (33%)
5 balíčkov Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
1 zarovnané PL pistácie nasekané
0,5 balíčky Poleva svetlá Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (ø 26 cm)
tortová forma (ø 24 cm)
potravinárska fólia
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vmiešame čokoládu a mandľovú múku. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov, soli a cukru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 7 minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu želé necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mangové pyré povaríme s vodou a cukrom asi 10 minút. Odstavíme, pridáme plátky želatíny a dôkladne miešame do rozpustenia želatíny. Hmotu nalejeme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť a stuhnúť.

4

Na prípravu mousse necháme plátky vo vode napučať podľa návodu na obale. Mlieko s cukrom privedieme do varu. Odstavíme a vmiešame žĺtky. Do horúcej hmoty vmiešame plátky želatíny a miešame do rozpustenia. Hmotu precedíme cez sitko do misy, vmiešame mangové pyré a vanilkovú pastu a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a opatrne ju vmiešame do vychladnutej hmoty.

5

Korpus vyberieme z formy a položíme na podnos. Želé vyklopíme, odstránime potravinársku fóliu a nanesieme na korpus. Okolo upevníme očistený okraj tortovej formy a na želé nanesieme mousse a uhladíme. Odložíme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.

6

Odstránime okraj formy. Z papiera na pečenie vystrihneme 80 cm dlhý a 6 cm široký pás. Potrieme ho rozpustenou čokoládou, umiestnime po celom obvode torty a odložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu s cukrami vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a naplníme ju do cukrárskeho vrecka. Povrch torty ozdobíme šľahačkou a posypeme pistáciami. Opatrne, aby sa čokoláda nepolámala, odstránime papier na pečenie. Povrch dozdobíme hoblinkami zo svetlej polevy.

Nutričné hodnoty na recept Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1788 kJ
427 kcal
992 kJ
237 kcal
Tuk 26.04 g 14.46 g
Sacharidy 43.41 g 24.12 g
Bielkoviny 3.94 g 2.19 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie