SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Marcipánové toliare

(0)
5 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

pre milovníkov orechov

asi 100 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Marcipánové toliare

Na cesto:

1 balenie Marcipán Dr. Oetker
350 g múka hladká
na špičku noža Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
polovica KL Aróma mandľová Dr. Oetker
150 g smotana kyslá
200 g maslo zmäknuté alebo margarín

Na ozdobenie:

2 balíčky Škoricový cukor Dr. Oetker
250 g orechy vlašské

Ešte potrebujeme:

3 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta nastrúhame marcipán na hrubom strúhadle. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, smotanu, maslo alebo margarín a marcipán a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na tretiny a vytvarujeme valčeky (Ø 3 cm).

2

Valčeky obalíme v škoricovom cukre a odložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

3

Valčeky ostrým nožom nakrájame na plátky s hrúbkou asi 0,5 cm a rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch ozdobíme polovičkami orechov a zľahka pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

4

Toliare necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Marcipánové toliare

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 234kJ
56kcal
1951kJ
466kcal
Tuk 3.92g 32.69g
Uhľohydrát 4.51g 37.60g
Bielkoviny 0.88g 7.29g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.