SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Marhuľové rezy

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Tento ľahký ovocný zákusok očarí každého. Marhule v spojení s jemným vanilkovým krémom zo Zlatého klasu Dr. Oetker sú garanciou skvelej chute.

asi 24 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Marhuľové rezy

Na cesto:

4 ks bielok
4 ks žĺtok
2 zarovnané PL cukor práškový
1 PL olej
4 zarovnané PL múka polohrubá
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
3 PL džem marhuľový

Na náplň:

480 g kompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní)
4 PL voda
280 ml mlieko
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
3 zarovnané PL cukor
250 g smotana kyslá
1 balíček cukrárské piškóty (podlhovasté)

Na ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda horká strúhaná

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
ponorný mixér
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme olej, sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Korpus necháme mierne vychladnúť, a potom ho potrieme marhuľovým džemom.

3

Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót a šťavu pritom zachytíme. Asi 6 polovíc marhúľ odložíme bokom na ozdobenie. Zvyšné marhule vložíme do väčšieho hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme vodu a privedieme do varu. V mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom, prilejeme k marhuliam a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom do neho vmiešame kyslú smotanu.

4

Cukrárske piškóty namáčame v marhuľovej šťave a rozložíme na korpus. Potom na piškóty nanesieme náplň a uhladíme. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a múčnik ozdobíme. Marhule, ktoré sme si odložili, nakrájame na plátky a rozložíme na múčnik. Dozdobíme strúhanou čokoládou.

Nutričné hodnoty na recept Marhuľové rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 452kJ
108kcal
657kJ
157kcal
Tuk 6.08g 8.81g
Uhľohydrát 12.08g 17.50g
Bielkoviny 1.55g 2.25g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.