SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Marhuľový koláč s vanilkovou náplňou

(0)
3 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

vanilkové pokušenie

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Marhuľový koláč s vanilkovou náplňou

Na cesto:

250 g múka hladká
na špičku noža Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
75 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
125 g maslo zmäknuté
1 vajce

Na náplň:

300 g marhule čerstvé
250 ml mlieko
3 vajce
2 zarovnané PL múka hladká
1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 ml smotana na šľahanie (33%)
60 g maslo
100 g cukor

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej tortovej formy.

2

Na prípravu náplne kúsky marhúľ rovnomerne nanesieme na cesto.

3

V 100 ml mlieka rozmiešame vajcia s múkou a Zlatým klasom. Zvyšné mlieko nalejeme do hrnca. Pridáme smotanu, maslo a cukor a privedieme do varu. Potom prilejeme pudingovú zmes a povaríme ešte asi 1 minútu do zhustnutia. Náplň nanesieme na marhule. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

Nutričné hodnoty na recept Marhuľový koláč s vanilkovou náplňou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1583 kJ
378 kcal
1084 kJ
259 kcal
Tuk 22.71 g 15.56 g
Uhľohydrát 38.11 g 26.10 g
Bielkoviny 6.84 g 4.68 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.