Flag

Maslové jedličky

asi 40 ks
Jednoduché
55
Vianočné korenené maslové jedličky s Perníkovým korením a Polevou v prášku citrónová aróma Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme ornamenty na jedličkách farebnejšie, použijeme Gélové farby potravinárske Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
275 gmúka hladká
25 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
100 gcukor práškový preosiaty
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
2 KLPerníkové korenie Dr. Oetker
3 ksžltok
200 gmaslo zmäknuté
Na zlepenie
200 gríbezľový džem
Na polevu a zdobenie
1 balíčekPoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
2 PLmlieko
1 polievková lyžicaríbezľový džem
Ešte potrebujeme
potravinárska fólia
formička na vykrajovanie v tvare stromčeka (7 cm)
2 plechy na pečenie
špajle
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Perníkové korenie Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so škrobom, cukrom, vanilínovým cukrom, soľou a korením. Pridáme žĺtky a maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a pomocou formičky vykrajujeme stromčeky. Stromčeky poukladáme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 8 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Pečivo necháme vychladnúť.

4

Vždy dva stromčeky džemom zlepíme k sebe.

5

Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Polejeme povrch stromčekov. Džem zahrejeme a kým nám poleva stuhne, vytvoríme pomocou špajdle namočenej do džemu na povrchu polevy rôzne ornamenty.

Náš tip

  • Ak chceme ornamenty na jedličkách farebnejšie, použijeme Gélové farby potravinárske Dr. Oetker.