Flag

Mramorový koláč

asi 24 porcí
Jednoduché
70
Jednoduchý a klasický Mramorový koláč s Holandským kakaom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
6 ksbielok
250 gmaslo zmäknuté
500 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
6 ksžltok
500 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
3 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a smotanu a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao. Cesto po lyžiciach striedavo nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnúť.