Flag

Mriežkový makový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Pre milovníkov maku koláč so 100 % Makom mletým Dr. Oetker na spríjemnenie víkendu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
30 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
60 mlmlieko
70 gmaslo zmäknuté
Na náplň
1 balíčekMaková náplň Dr. Oetker
50 mlvoda alebo mlieko
Na potretie
1 ksvajce
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
ostrôžka
forma obdĺžniková (25 × 20 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Maková náplň Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme vajce, mlieko a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 40 minút do chladničky.

2

Dve tretiny cesta vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske, pomocou váľka ho prenesieme do vymastenej formy a uhladíme.

3

Makovú náplň zmiešame s vodou alebo mliekom, nanesieme na cesto a uhladíme.

4

Zo zvyšku cesta vyvaľkáme plát a pomocou ostrôžky nakrájame na pásiky. Pásiky poukladáme na náplň do tvaru mriežky.

5

Mriežku potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

6

Koláč necháme vychladnúť.