Flag

Mrkvový koláč bez gluténu a bez laktózy

asi 12 porcií
Stredne náročné
75
Mrkvový koláč s Vanilkovou pastou Dr. Oetker, na ktorom si pochutnajú úplne všetci.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto vlašských orechov môžeme v recepte použiť pekanové orechy alebo Drvené kakaové bôby Dr. Oetker. 
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gmúka hladká bezgluténová
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
2 baleniaŠkoricový cukor Dr. Oetker
150 gcukor trstinový
3 ksvajce
200 mlolej
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2mrkve nahrubo nastrúhané
100 ghrozienka
180 gorechy vlašské nasekané
75 gmarhule sušené nakrájané na malé kúsky
Na potretie a ozdobenie
300 gvegánska smotana
100 gorechy vlašské
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu koláča v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, škoricovým cukrom a trstinovým cukrom. Pridáme vajcia, olej, pastu a mrkvu a vareškou vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame hrozienka, orechy a marhule. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnúť.

3

Smotanu vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Potrieme rovnomerne povrch koláča a dozdobíme vlašskými orechami.

Náš tip

  • Namiesto vlašských orechov môžeme v recepte použiť pekanové orechy alebo Drvené kakaové bôby Dr. Oetker.