Flag

Muffinový had

24 ks
Jednoduché
50
Originálne podanie Muffinov Dr. Oetker na detskú oslavu alebo ako prekvapenie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 baleniaMuffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
200 mlvoda
80 mlolej
2 ksvajce
Na krém
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
500 mlmlieko
250 gmascarpone
50 gcukor práškový
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Na ozdobenie
Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Perličky strieborné Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
forma na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Muffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Picture - Perličky strieborné Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmesi s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cestá rozdelíme do papierových košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť. Potom ich poukladáme na podnos do tvaru hada.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale, odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme mascarpone s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas. Asi 2 PL krému zafarbíme žltou farbou. Zvyšný krém zafarbíme zelenou farbou. Cukrárske vrecko naplníme zeleným krémom a povrch muffinov ozdobíme. Na povrch každého muffinu vytvoríme žltým krémom bodku a dozdobíme perličkou.

4

Z kúska marcipánu vytvoríme oči a malú časť marcipánu zafarbíme na čierno a vytvoríme stred. Časť marcipánu zafarbíme červenou farbou na ústa a jazyk hada a dozdobíme.