Flag

Nadýchaná vegánska čokoládová torta

asi 10 porcie
Jednoduché
20
Táto torta s Prírodným kakaom Dr. Oetker je ľahká a jemná a zároveň neodolateľné chutná bezlaktózová torta na každú príležitosť.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Ešte potrebujeme
Forma na tortu s priemerom 18 cm
papier na pečenie

Zloženie

Na korpus
120 govsené vločky
60 gorechy lieskové pomleté
1 PLPrírodné kakao Dr. Oetker
25 gkokosový olej
10 mljavorový sirup
Na krém
300 gvegan čokoláda
400 gtofu biele (silken tofu)
30 mljavorový sirup
150 gvegánska smotana
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
1

Formu si vymastíme a vyložíme papierom na pečenie. Predhrejeme si rúru na 180C.

2

V mixéri vymixujeme ovsené vločky na jemnú zmes. Zmiešame rozmixované vločky a ostatné prísady na cesto, jemne roztlačíme lyžicou na dno formy. Dáme piecť na 15 minút.

3

Na krém si nakrájame čokoládu na menšie kúsky a roztopíme nad parou vo vodnom kúpeli. Tofu, javorový sirup a smotanu zmiešame spolu na jemnú zmes a primiešame do roztopenej čokolády. Dôkladne premiešame. Odložíme si 4 PL lyžice krému, ktorými naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou. Zvyšok krému dáme na cesto do formy.

4

Zvyškom krému ozdobíme povrch torty. Pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 2 hodiny.