SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Naked cake s jahodami a lentilkami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Farebná torta s krémom z mascarpone so Zlatým klasom bez varenia poteší nielen malých maškrtníkov. Pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy.

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Naked cake s jahodami a lentilkami

Na cesto:

6 ks bielok
štipka soľ
6 ks žĺtok
180 g cukor
100 g múka hladká
2 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 balenie Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenie Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker

Na krém:

1 balíček Zlatý klas bez varenia Dr. Oetker
500 ml mlieko
60 g cukor
250 g mascarpone
250 g ricotta
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
trochu citrónová šťava

Na ozdobenie:

2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi do hladka. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú polovicu zelenou farbou. Cestá nanesieme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme obe formy do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne rozkrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme Zlatý klas bez varenia s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone, ricottu, vanilkovú pastu a citrónovú šťavu a krátko vyšľaháme do hladka. Krém rozdelíme na všetky štyri korpusy a navrstvíme ich na seba, pričom prestriedame farby korpusov. Na bokoch uhladíme tenkú vrstvu presahujúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme lentilkami a jahodami. Tortu uložíme do chladničky aspoň na hodinu stuhúť.

Nutričné hodnoty na recept Naked cake s jahodami a lentilkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1746kJ
417kcal
837kJ
200kcal
Tuk 11.58g 5.57g
Uhľohydrát 47.56g 22.86g
Bielkoviny 9.95g 4.79g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.