SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pavučinová torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Strašidelná, ale zároveň zábavná a jednoduchá halloweenska torta z Red Velvet torty, Fondánu kakaového a Polevy svetlej Dr. Oetker.

asi 12 porcí

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Pavučinová torta

Na cesto:

1 balenie Torta Red Velvet Dr. Oetker
125 ml smotana na šľahanie (33%)
3 vajce

Na krém:

125 ml smotana na šľahanie (33%)
200 g smotana kyslá (15%)

Na ozdobenie:

1 balíček Fondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balíček Poleva svetlá Dr. Oetker
1 polovica balíčka Marcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker

Okrem toho:

2 tortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: asi 30 - 35 Minút

2

Obidva korpusy necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale.

4

Menšiu časť krému nanesieme na spodné diely korpusov a uhladíme. Zakryjeme hornými dielmi a ďalšou časťou krému potrieme horné časti korpusov. Torty položíme na seba a zvyšným krémom potrieme strany celej torty. Odložíme asi na hodinu do chladničky.

5

Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme fondán na plát a potiahneme ním povrch a strany torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a na povrchu torty vytvoríme pavučinu. Polevu necháme stuhnúť.

6

Marcipán zafarbíme načierno a vytvoríme z neho pavúky rôznych veľkostí. Tie potom poukladáme na povrch torty.

7

Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Pavučinová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1348kJ
322kcal
1214kJ
290kcal
Tuk 20.16g 18.16g
Uhľohydrát 30.32g 27.32g
Bielkoviny 4.81g 4.34g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.