Flag

Pavučinová torta

asi 12 porcí
Stredne náročné
60
Strašidelná, ale zároveň zábavná a jednoduchá halloweenska torta z Red Velvet torty, Fondánu kakaového a Polevy svetlej Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieTorta Red Velvet Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
3 ksvajce
Na krém
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 gsmotana kyslá (15%)
Na ozdobenie
1 balíčekFondán kakaová poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
1 polovica balíčkaMarcipán Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Okrem toho
2tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Torta Red Velvet Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 - 35 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Obidva korpusy necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale.

4

Menšiu časť krému nanesieme na spodné diely korpusov a uhladíme. Zakryjeme hornými dielmi a ďalšou časťou krému potrieme horné časti korpusov. Torty položíme na seba a zvyšným krémom potrieme strany celej torty. Odložíme asi na hodinu do chladničky.

5

Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme fondán na plát a potiahneme ním povrch a strany torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a na povrchu torty vytvoríme pavučinu. Polevu necháme stuhnúť.

6

Marcipán zafarbíme načierno a vytvoríme z neho pavúky rôznych veľkostí. Tie potom poukladáme na povrch torty.

7

Tortu odložíme do chladničky.