SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pikantné jahodovo-ríbezľové čatní

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Niekto to rád pálivé! Pikantnú pochúťku z jahôd a ríbezlí si môžete pripraviť aj Vy so Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker.

asi 8 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Pikantné jahodovo-ríbezľové čatní

Prísady:

500 g jahody očistené
400 g ríbezle červené očistené
100 g cibuľa červená
2 zarovnané KL čili korenie
2 zarovnané KL škorica
2 zarovnané KL soľ
200 ml víno červené
50 ml ocot balsamico
1 balenie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu čatní vložíme do väčšieho hrnca na kúsky nakrájané jahody a bobule ríbezlí. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, korenie, škoricu, soľ, víno, ocot a želírovací cukor a všetko riadne premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme a otočíme hore dnom a približne 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Pikantné jahodovo-ríbezľové čatní

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 682kJ
163kcal
310kJ
74kcal
Tuk 0.64g 0.29g
Uhľohydrát 38.85g 17.66g
Bielkoviny 1.67g 0.76g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.